Fiskeri er en fantastisk måde at tilbringe tid med dine venner og familie på. Det er også en skøn måde at bruge mere tid ude i naturen. Du skal dog kende det grundlæggende i, hvordan du vælger en fiskestang, hvis du skal i gang med lystfiskeri. Med det rigtige udstyr kan du gøre det meget nemmere og sjovere at fange fisk!

Sådan vælger du en fiskestang

Den eneste måde at sikre en god stang på er at vide, hvad man skal kigge efter. Når du vælger en fiskestang, skal du overveje stangens materiale, design og aktion. Derudover er det vigtigt, at overveje fiskestangens længde og vægt.

Materialet: Fiskestænger er lavet af forskellige materialer som grafit, glasfiber og kulfiber. De har alle fordele til visse typer fiskeri og vandforhold. Glasfiber er det mest almindelige materiale, der bruges i fiskestænger, fordi det kan fås til overkommelige priser, men er stadig holdbart nok til de fleste situationer. Kulfiber er lettere end andre materialer, så det kan være nemmere at bære rundt, når du vandre eller rejser lange afstande med dit udstyr pakket ind i din rygsæk uden at tilføje unødvendig vægt. Grafitstænger er også et godt valg, fordi de tilbyder mere følsomhed end glasfiber, men heller ikke ofrer styrke, som kulfiber gør. Der er dog ikke meget forskel mellem de tre materialer. 

Den rigtige længde til dig: Den rigtige længde af fiskestangen afhænger af, hvor du fisker. Fisker du f.eks. fra en båd eller fra kysten? For eksempel, hvis du kaster på lavt vand ved siden af ​​din båd, skal du planlægge at bruge en kort spinnestang. Hvis det er dybere derude, så gå efter noget længere – en mellemvirkende spinnestang. 

Den rigtige vægt til dig: Fiskestænger kommer i forskellige vægte. Tunge fiskestænger kan ofte holde til at fange meget tunge og store fisk, men til gengæld er de meget svære at håndtere. Hvis man gerne vil kunne kaste sin fiskeline meget langt, bør man vælge en meget let fiskestang. Det er også en god idé at vælge en let fiskestang, f.eks. en UL fiskestang (ultra light fiskestang), hvis man skal på fisketur, hvor man kommer til at vandre meget. 

Der er mange typer fiskestænger, men de er alle designet til at hjælpe dig med at fange flere fisk. Hvis du bruger lidt tid på at undersøge forskellige mærker, stilarter og modeller, burde du være i stand til at finde en, der passer perfekt til dine behov!